Basketball is een sport die erg veel regels kent. Die regels veranderen ook met als doel het spel nog mooier en sneller te maken. Van alle leden wordt verwacht dat men de regels kent. Leden vanaf 14 jaar kunnen hun scheidsrechters BS2-licentie bij de Twente Buzzards behalen. Daarna kun je verder groeien tot een BS4-licentie of zelfs internationaal wedstrijden fluiten.

De spelregels kun je hier lezen.

Er zijn speciale spelregel interpretaties die ook de moeite waard zijn om te lezen. Die tref je hier aan.

Onze wedstrijden worden met 2 scheidsrechters gefloten. Hoe je dit samen doet lees je hier.

U8, U10 en U12 heeft speciale regels die je hier kunt lezen. Er zijn enkele aanpassingen die nog niet in de regels staan, die lees je hier.

Basketball Scheidsrechter 2

Een Basketball Scheidsrechter 2 (BS2) is in staat om wedstrijden op verenigingsniveau te fluiten. Om de licentie te behalen volg je 2 workshops en fluit je 2 proef wedstrijden met een ervaren scheidsrechter. Tot slot doe je een Prove van Bekwaamheid.

Basketball masterz

Met Basketball Masterz kan iedereen online de basketball regels leren kennen. Ideaal voor beginnende leden en ouders die het spel beter willen begrijpen. Je kun hier ook je spelregelbewijs behalen. Dit heb je nodig voor je BT2-licentie. https://www.basketballmasterz.nl/spelregelbewijs/